4 sfaturi pentru o dietă sănătoasă

0

1. Bazează-ți mesele pe carbohidrați din amidon

Carbohidrații din amidon pe care îi consumi ar trebui să fie mai mult de jumătate din mâncarea pe care o mănânci. Dacă nu poți face acest lucru, atunci încearcă să incluzi cel puțin o mâncare cu amidon la fiecare masă principală. Alimentele care conțin carbohidrați includ cartofii, pâinea, cerealele, orezul și pastele. E important să alegi varietățile din cereale integrale, deoarece acestea conțin mai multe fibre și, în consecință, te pot ajuta să te simți sătul mai mult timp. Anumite persoane cred că mâncărurile cu amidon îngrașă, dar, de fapt, carbohidrații conțin mai puțin de jumătate din caloriile grăsimilor.

2. Mănâncă multe fructe și legume

Fructele și legumele au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în fibre. De asemenea, acestea conțin multe vitamine și minerale, care joacă un rol esențial în intensificarea sistemului imunitar al organismului pentru a lupta împotriva bolilor. Nutriționiștii recomandă în general să mănânci o combinație de diferite fructe și legume în fiecare zi. E mai ușor decât pare.

3. Redu grăsimile saturate și zahărul

Corpul are nevoie de grăsime pentru a asigura acizii grași esențiali și a ajuta la absorbția vitaminelor grase solubile, cu toate acestea, prea multă grăsime duce cel mai adesea la îngrășare. Deci, pentru a te asigura că ai o dietă adecvată, trebuie doar să înlocuiești grăsimile saturate cu cele nesaturate care se găsesc în pește gras, uleiuri vegetale, semințe, nuci și avocado. Grăsimile saturate din unt, produse de patiserie, untură, plăcinte, smântână și brânză pot să-ți crească nivelul de colesterol din sânge.
987464646984

4. Bea suficientă apă

Nu te lăsa deshidratat când poți bea apă. În mod obișnuit, e recomandat să bei 6-8 pahare de apă în fiecare zi pe lângă lichidele pe care le primim din mâncarea pe care o mâncăm. Ai grijă să eviți băuturile răcoritoare și acidulate care au un conținut ridicat de zahăr și calorii. Aceste băuturi nu sunt bune pentru dinții tăi. De fapt, chiar și sucul natural de fructe neîndulcit e bogat în zaharuri, așa că ai grijă cât de mult bei în fiecare zi. Încearcă să te limitezi la un pahar de 150 ml de suc natural de fructe pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 20 =