De ce trebuie să încetezi să-ți mai cauți sufletul pereche

0

Sunt șapte miliarde de persoane în lume și un suflet pereche undeva pentru tine, nu-i așa?

Poate că da, poate nu.

Studiile au arătat destul de clar că o încredere puternică în destin poate fi, de fapt, dăunătoare pentru tine și pentru relațiile tale. Iată de ce: a avea mentalitatea de a crede că ai găsit sufletul pereche este legată de tot felul de gânduri toxice despre viața ta amoroasă.

Te îndrăgostești și începi o relație. Și toate relațiile au procese și faze pe care au tendința să le urmeze. Iubirea oarbă – atunci când cea mai mare parte a timpului o petreci gândindu-te la acea persoană specială – cel mai adesea, va dura doar câteva luni. Ceea ce contează cu adevărat este ce se va întâmpla în continuare. Cu alte cuvinte: cum vei reacționa când sufletul tău pereche va începe să arate mai puțin perfect?

Persoanele care cred cu tărie în destin sunt predispuse să își piardă interesul față de partenerul lor mai repede decât ceilalți și sunt predispuse să renunțe mai ușor atunci când relațiile sunt mai puțin roz. Uită-te la lucruri din perspectiva următoare: dacă crezi că „fie suntem meniți să fim împreună, fie nu suntem” atunci este mai probabil să vezi lucruri negative în relația ta ca un indicator că, poate, acea persoană „specială” nu este, până la urmă, cu adevărat sufletul tău pereche. Poate că pur și simplu te-ai înșelat: dacă erați meniți unul pentru celălalt, atunci de ce trebuie să lucrați din greu la relație?

Ești genul de persoană care face față greutăților cu o mentalitate „a depune efort”? Cu alte cuvinte, vezi lucrurile bune și lucrurile rele ca părți egale ale procesului vieții? Toate relațiile vor trece prin momente dificile – ceea ce contează este cum răspunzi la aceste dificultăți. De aceea, cel mai bun prezicător al faptului că relațiile tale vor avea succes pe termen lung este felul în care rezolvi aceste certuri. Studiile arată că persoanele în relații care au o mentalitate de tipul „depune efort” vor face față mult mai bine atunci când apar testele inevitabile – și că relațiile lor vor avea șanse mai bune de supraviețuire pe termen lung.

Ai grijă la falsitatea sufletului pereche. Persoanele care cred în destin sunt, de asemenea, predispuse să creadă că un partener le poate citi mintea fără nicio comunicare specifică a nevoilor lor – dacă el este sufletul meu pereche, va înțelege de ce am nevoie; că bărbații și femeile sunt extrem de diferiți în nevoile relațiilor lor – o ipoteză care nu este conformă științei relațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 8 =