1 din 5 persoane din întreaga lume suferă de ciuperca piciorului sau a unghiei. Purtarea constantă de încălțăminte închisă (ventilare insuficientă a picioarelor), coroborată cu temperaturile ridicate și umezeala, creează condițiile pentru dezvoltarea germenilor patogeni și ai microorganismelor care duc la infecții. Desigur, ciuperca piciorului, se transmite fie prin contact direct cu infecția, fie prin contactul cu suprafețele contaminate de la duș, saune, vestiare sau orice instrumente care au intrat în contact cu un picior contaminat.
Simptomele
Cele mai comune semne ale infecției cu ciuperci sunt pielea iritată, mâncărimi, împreună cu senzația de arsură și inflamare. Când intră în contact cu infecția fungică, pielea începe să se descuameze și să crape, fapt care poate provoca dureri. În timp, ciuperca afectează unghiile, care încep să se exfolieze și chiar să cadă în cele din urmă. În multe cazuri, infecția fungică este însoțită de infecția bacteriană, care creează un disconfort și mai mare.
Simptomele infecției depind de tipul ciupercii care afectează pielea:
- Ciuperca tip membrană afectează în principal zona dintre al patrulea și al cincilea deget de la picior. Zona afectată se poate exfolia în timp și în cele din urmă se poate crăpa, crescând nivelul de durere și disconfort.
- Ciuperca Moccasin începe cu o senzație de durere în jurul zonei afectate, zonă care începe să se îngroașe și să crape în timp. Formele grave de infecție afectează unghiile, iar acestea se pot fisura și în cele din urmă să cadă.
- Ciuperca veziculară provoacă vezicule umplute cu lichid în partea de jos a piciorului și în cele mai multe cazuri este însoțită și de o infecție bacteriană.
Diagnostic și tratament 
Un specialist va diagnostica de obicei infecția cu ciupercă printr-o examinare a piciorului și o discuție cu pacientul, pentru a descoperi simptomele sau dacă au existat și alte infecții similare anterioare cu ciupercă. Probe din zonele infectate sunt de obicei recoltate și analizate, pentru a determina tipul de ciupercă, în vederea stabilirii tratamentului corect. În stadiile incipiente, pot fi prescrise creme și unguente eficiente pentru eliminarea ciupercii. În stadiile mai avansate ale infecției, se poate prescrie tratament antifungic medicamentos.
Despre Fungalor Cream
În mod obișnuit, tratamentul infecției fungice poate fi foarte costisitor și în multe cazuri se prescriu medicamente care au efecte adverse neplăcute asupra pacienților. Acest produs nou a fost dezvoltat ca o soluție rentabilă și convenabilă (poate fi administrat și fără rețetă) pentru infecțiile piciorului și este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Acest medicament brevetat a trecut de toate studiile clinice necesare, dovedind rezultate extrem de favorabile. Cercetări independente efectuate de către oamenii de știință din Ungaria au confirmat faptul că acest produs a eliminat infecții fungice în 97% din cazuri, distrugând complet ciupercile și bacteriile care afectează piciorul.
Dar ce conține acest medicament?
Acest produs nou este fabricat din ingrediente exclusiv organice, naturale, reducând astfel riscul apariției efectelor secundare, sau al reacțiilor alergice. Fungalor Cream conține următoarele ingrediente naturale:
- Arnică – are efect antibacterian și calmant și elimină mâncărimile
- Mentol – elimină durerea
- Mușețel – efect de calmare și antiinflamator
- Ulei de măsline
Acest tratament, perfect natural, este răspunsul la problema disconfortului și la durerea provocată de ciuperca piciorului, pentru totdeauna.