Menstrual Cup Romania ce este, pret, comandă: cea mai bună alternativă la tampoane și absorbante

0

Ce este Menstrual Cup pentru femei – avantaje, contraindicatii, cat costa

menstrual cup instructiuni

De ce este mai bună decât alte produse pentru igiena feminină?

Eficientă din punct de vedere al costului

Nu trebuie să o înlocuiești des. Poate dura zece ani dacă este îngrijită corespunzător. În loc să cheltui lunar bani pe tampoane sau absorbante, poți economisi.

Ușor de folosit

Cupa se fixează bine pe pereții vaginului, nu alunecă și nu există scurgeri. Poți juca volei, tenis, poți înota sau să faci exerciții fizice în siguranță.

Confortabilă

Spre deosebire de absorbante și tampoane, cupa menstruală îți permite să porți orice haine și lenjerie, chiar și tanga de culoare albă. Poate fi utilizată chiar și atunci când ești complet dezbrăcată.

Sigură

Nu au fost detectate cazuri de sindrom de șoc la utilizarea cupei menstruale.

Inodoră

Siliconul medical, spre deosebire de materialele fibroase ale tampoanelor și absorbantelor, nu contribuie la dezvoltarea microflorei bacteriene – sursă de mirosuri neplăcute.

Igienică

La utilizarea cupelor menstruale în timpul menstruației, femeile au șanse de opt ori mai mici de a contacta infecții sau de a suferi de inflamații, față de produsele obișnuite de igienă.

De încredere

O cupă poate absorbi mult mai

Produsele de igienă feminină și infecțiile bacteriene

Absorbante

Fluidul menstrual creează un mediu favorabil pentru bacteriile patogene. Dezvoltarea rapidă a bacteriilor se observă după doar 15 minute de la contactul sângelui cu absorbantul.

În plus, granulele de gel conținute de absorbante pot fi nocive pentru sănătate atunci când reacționează cu secrețiile vaginale.

Absorbantele impregnate cu parfumuri și substanțe hidratante pot provoca reacții alergice (mâncărimi, senzație de arsură).

Tampoane

Fibrele din viscoză și sintetice ale tampoanelor reprezintă un mediu bun de multiplicare pentru stafilococul auriu, care provoacă sindromul șocului toxic.

Alături de sânge, tampoanele absorb și substraturile necesare pentru dezvoltarea lactobacililor, care sunt o componentă necesară pentru formarea și susținerea unui mediu vaginal sănătos.

În ciuda confortului, tampoanele sunt mediul ideal de dezvoltare pentru bacterii, deoarece nu există restricții ale accesului aerului.

Cupe

Datorită unei etanșări excelente prin sucțiune, se creează un mediu ermetic în interiorul cupei. Acesta se datorează incapacității fluidului menstrual de a reacționa cu oxigenul.

Cupele menstruale sunt realizate din silicon medical, care împiedică formarea unui mediu bacterian. Sunt perfect neutre pentru corpul uman.

De ce o folosesc femeile atât de rar? Nu e suficient de bună?

  • Stereotipuri despre utilizarea cupelor menstruale

Într-adevăr, utilizarea unei cupe menstruale necesită îndemânare. Însă e ca mersul pe bicicletă – e suficient să încerci o dată pentru a ști ce trebuie să faci ulterior. După ce înveți, te vei mira ce simplu e totul.

  • Confruntare cu producătorii de absorbante și tampoane de unică folosință

Aceștia nu sunt interesați de popularizarea produselor reutilizabile de igienă feminină, deoarece acestea reprezintă o adevărată amenințare pentru veniturile lor. Astfel, luptă împotriva cupelor menstruale prin toate mijloacele posibile. Ei răspândesc informații false despre cupele menstruale prin mijloacele de informare în masă și instituțiile medicale.

Studii clinice. Eficiența e confirmată de cifre

menstrual cup amazon

Menstrual Cup forum – pareri, comentarii, recenziile femeilor

Laura, 32 de ani

Folosesc cupele menstruale de mai bine de cinci ani deja. În acest timp, am observat scurgere doar o dată sau de două ori, dar nu a fost nimic grav. Pentru mine, cupa este o mană cerească. Nu există disconfort, miros neplăcut, nimic! Poți să faci orice dorești. Ar putea exista anumite dificultăți atunci când călătorești, dar te poți adapta cu ușurință. Nu aș renunța niciodată la ea în favoarea absorbantelor și a tampoanelor. Sunt sigură!

Iulia, 27 de ani

O cupă oferă o protecție mult mai bună împotriva scurgerilor decât cele mai mari absorbante, care seamănă cu niște schiuri, și cele mai groase tampoane, care seamănă cu niște bușteni. Recomand!

Sofia, 25 de ani

O folosesc deja de un an și sunt foarte mulțumită. O schimb de două ori pe zi – dimineața și seara, acasă. Cupa e mult mai durabilă decât tampoanele și absorbantele.

Simona, 34 de ani

Folosesc cupa de aproximativ opt ani. Sunt fericită că în sfârșit au început să discute despre cupele menstruale în mass media. Asta pentru că prietenele mele mă considerau o ciudată. Mai mult, acum și ele au decis să o încerce :)))

Alina, 26 de ani

Cupele sunt pur și simplu cele mai bune! Cred că nu au deloc dezavantaje – nu trebuie să cheltui o mulțime de bani pe tampoane și absorbante. În plus, o cupă menstruală nu ocupă mult spațiu, spre deosebire de alte instrumente de igienă. Cu o cupă, nu te vei trezi niciodată că ai uitat să cumperi produse de rezervă.

Ioana, 40 de ani

Am auzit că etanșarea prin sucțiune creată de cupă împiedică, de asemenea, pătrunderea oxigenului și, prin urmare, dezvo

Metoda de aplicare. Menstrual Cup instructiuni

menstrual cup forum

Menstrual Cup comandă, pret. Menstrual Cup Amazon – inselatorie

458 RON

229 RON