Nu îți mai bate joc de corpul tău

0

Dacă nu optezi pentru o schimbare dietetică pe care o poți susține pe viață, te setezi pe câștigul în greutate și o viață de diete de tip „yo-yo”.

De ce revine mereu greutatea?

Creierul controlează foamea și folosirea energiei, în special în hipotalamus. Deci dacă îți dorești să fii cu 20 kilograme mai slab, va trebui să faci mai mult decât doar să te gândești la asta. Dacă ți-ai schimbat vreodată obiceiurile de mâncat sau exercițiile poate că ai observat că slăbitul sau îngrășatul fluctuează între 4-7 kg. Aceasta e munca la îndemâna creierului tău. Îți va permite să pierzi sau să câștigi în greutate în acel interval deoarece atâta crede că ar trebui să cântărești. Dacă într-adevăr consumi mai mult într-o perioadă lungă de timp îți va permite să urci peste acest interval, dar foarte rar îți va permite să cobori.

Dar atunci de ce fac oamenii toate lucrurile în mod corect și nu slăbesc? De ce oamenii sunt încă supraponderali?

Creierul este un maestru al adaptărilor. Pe durata existenței noastre s-a adaptat la schimbările de mediu, incluzând perioade de lipsă a mâncării. Gama greutății corporale setate s-a dezvoltat ca o plasă de siguranță, o politică de asigurare creată să te ajute să treci de momentele când e dificil să găsești mâncare.

Ce putem face în această situație?

8678434343546

Construiește obiceiuri – pentru succes pe termen lung. Realitatea e că rezultatul majorității dietelor e că vei fi mai gras la final. Cheia e construirea obiceiurilor pe durata întregii vieți și a unor sisteme care te setează spre pentru succes. În cartea mea furnizez 30 de obiceiuri de stil de viață care pot fi implementate în orarul oricui, indiferent de cât sunt de ocupați.

Mănâncă cu grijă – și ascultă-ți corpul tău. Corpul tău devine sensibil atunci când e înfometat sau plin. Mănâncă și ia decizii cu privire la mâncare fără discracții. Mănâncă alimentele care te fac să te simți bine, are un gust bun și pe care îți imaginezi că le vei mânca mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =