Somnul și Memoria: Poate somnul să-ți îmbunătățească memoria?

0

Dar ai aruncat o privire la cât de bine dormi? Te-ai gândit vreodată la faptul că somnul și memoria sunt legate și cum acesta ar putea chiar să-ți îmbunătățească memoria?

Deoarece, dacă nu ai făcut-o, poate ai vrea să o faci – și poate vei fi surprins de modul în care somnul poate să-ți îmbunătățească memoria.

Ceea ce am aflat e că există o corelație între somn și memorie și că somnul poate la rândul lui să îmbunătățească memoria – ambele sunt declarative și de procedură. De fapt, somnul e vital pentru crearea amintirilor.

Cum funcționează somnul și memoria împreună 7653463

Și acela nu e singurul mod în care somnul și memoria sunt legate. Nu doar că ai nevoie de somn pentru a-ți îmbunătăți memoria, ci ai nevoie de somn și pentru a-ți face amintiri.

Vezi, când ești obosit și ești privat de somn, nu ești la fel de concentrat. Asta înseamnă că este foarte probabil ca tu să uiți unde ți-ai lăsat cheile – și acest lucru te poate face să te simți ca și cum ai avea o problemă de memorie.

Dar, de asemenea, când ești obosit și nu ești concentrat, e mai greu să înveți lucruri de la început.

Noile informații nu ajung în mod solid în memoria ta pe termen scurt, așa că acestea nu pot ajunge niciodată în memoria ta pe termen lung – în special dacă nu dormi destul. Și acest lucru îți va da o problemă de memorie.

Acum, adevărul e că o noapte sau două de somn agitat nu sunt destul pentru a-ți afecta memoria. Dar dacă dormi șase ore sau mai puțin pe noapte în mod regulat, atunci lipsa somnului îți va afecta memoria.  75675463

Cu toate acestea, vestea bună e că somnul poate să-ți și îmbunătățească memoria. Nu e prea târziu.

Înainte de a te îngrijora prea mult de somn și memorie, asigură-te că dormi suficiente ore pe noapte pentru a-ți îmbunătăți memoria!

În definitiv, somnul e o componentă cheie în crearea – și păstrarea – celor mai bune amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − six =