Uleiuri pentru gătit sănătos care îți vor îmbunătăți sănătatea

0

Uleiuri pentru gătit sănătos. Când vine vorba de gătitul sănătos cu uleiuri – sau sănătate în general – vrem ca deciziile noastre să fie în alb și negru, bune sau rele, sănătoase sau nesănătoase.

Iar uneori alegerea e clară. Știm că grăsimile trans sunt dăunătoare și trebuie evitate.

Deși, de bine sau rău, când vine vorba de gătirea uleiurilor, nu e mereu așa de ușor.

De aceea am vrut să aruncăm o privire la gătitul uleiurilor și să clarificăm anumite confuzii.

După cum am menționat deja, grăsimile trans sunt rele. Sunt așa de rele, de fapt, încât adăugarea grăsimilor trans în alimente a fost interzisă. 56745

Deși grăsimile saturate au fost demonizate ani întregi, acea reacție poate să fie complet nefondată. În loc să ne gândim la grăsimile saturate ca fiind rele pentru sănătate, să ne gândim la ele ca fiind neutre.

Așa este, atâta vreme cât nu ai în mod constant probleme cu inima, hipertensiunea sau colesterolul, grăsimile saturate nu trebuie evitate. Există chiar și cel puțin o grăsime saturată care e bună pentru tine – dar să nu ne grăbim.

În timp ce în general ambele sunt alegeri sănătoase atunci când vine vorba de gătitul uleiurilor, să spunem că toate sunt mereu uleiuri sănătoase pentru gătit e o declarație globală care nu stă în picioare.

Atât grăsimile polinesaturate cât și cele mononesaturate pot să conțină un număr mare de acizi grași omega-6. Organismul tău are nevoie de acizi grași omega-6 – s-a demonstrat că aceștia reduc riscul bolilor de inimă – doar că nu în cantitățile pe care majoritatea persoanelor le iau. 765433

E important să menții un echilibru sănătos între grăsimile omega-3 și omega-6. Dacă te zgârcești la omega-3 și exagerezi la omega-6, acele uleiuri sănătoase pentru gătit devin nu tocmai sănătoase.

Așa că alege oricare dintre aceste cinci uleiuri sănătoase pentru gătit și lasă-ți uleiul să te ajute să-ți îmbunătățești sănătatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =